Polityka Prywatności


Korzystając ze strony www.biurokarier.umk.pl akceptują Państwo zasady zawarte w Polityce Prywatności znajdującej się na tej stronie. Ponieważ szanujemy Państwa prawo do prywatności, opracowaliśmy poniższy dokument prezentujący zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach naszego serwisu.
 

  1. Biuro Karier Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, administrator serwisu www.biurokarier.umk.pl nie przetwarza, nie udostępnia ani nie wykorzystuje w celach marketingowych danych przekazywanych przez Użytkowników strony www.biurokarier.umk.pl (zwanej dalej "Stroną BK UMK").
     
  2. W czasie korzystania ze Strony BK UMK Użytkownik może zostać poproszony o podanie niektórych danych osobowych poprzez wypełnienie formularza lub w inny sposób. Wypełnienie i wysłanie formularza oznacza zgodę użytkownika na przetwarzanie jego danych osobowych zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych.
    1. W przypadku danych przekazywanych przez Użytkownika w trakcie wypełniania formularzy kontaktowych, dane te mogą zostać wykorzystane tylko i wyłącznie do przesłania informacji na temat zapytania.
       
    2. W przypadku pracodawców poszukujących za pomocą Biura Karier Uniwersytetu Mikołaja Kopernika pracowników, praktykantów oraz stażystów Biuro Karier może przekazać dane osobowe zawarte w ofertach pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji Użytkownikom Strony BK UMK.
       
    3. Zgromadzone przez nas dane nigdy i pod żadnym pozorem nie będą udostępniane jakimkolwiek firmie lub osobie z zewnątrz chyba, że obowiązek ujawnienia tych danych spoczywał będzie na nas z mocy obowiązującego prawa.
  3. Na Stronie BK UMK wykorzystywana jest technika „cookies". Cookie (zwane także „ciasteczkiem") jest to niewielki plik z informacją zapisywany przez serwer UCI UMK na komputerze użytkownika. Tą informację serwer UCI UMK może odczytać w trakcie jednego połączenia się ze www.biurokarier.umk.pl z tego komputera. Korzystanie z technik „cookies" nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych i adresowych użytkownika ani żadnych informacji poufnych z jego komputera.
     
  4. Polityka prywatności stron zewnętrznych, do których odnośniki znajdują się na Stronie BK UMK jest regulowana osobnymi postanowieniami.
     
  5. Niniejsza witryna internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych, w celu przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy korzystają z portalu. Dane pozyskane w przypadku analizy logów serwera (adres IP, domena) wykorzystywane są jedynie w celach  prowadzenia statystyk oglądalności Strony BK UMK oraz do administracji serwerem. Korzystając z niniejszej witryny internetowej użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących go danych w sposób i w celach określonych powyżej. Google nie będzie łączyła adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi będącymi w jej posiadaniu.
     
  6. Biuro Karier Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na łamach Strony BK UMK.